Noutăți

Oboseala constantă nu este firească! Iată de ce ar trebui să vă programați la un consult la medicul hematolog

“Mie nu are cum să mi se întâmple”, spun unii. La fel de greșit este să credeți că, fiind tineri, diversele afecțiuni nu sunt de interes pentru dumneavoastră sau nu au cum să apară. Prevenția înainte de toate! Ar trebui să fie conduita corectă. Dacă facem analize, anual și luăm atitudine încă de la primele semne, orice afecțiune are șanse nu doar să nu mai afecteze calitatea vieții, ci și să fie vindecată mai rapid.

De ce este timpul să vă programați la hematologie Suceava, vă întrebați? Ne adresăm celor care au suspiciuni de anemie sau alte afecțiuni de sânge. Bolile hematologice sunt atât benigne, cât și maligne. Dintre toate acestea, vorbim despre anemie, una din afecțiunile comune, ce presupune scăderea numărului de celule roșii din sânge.

Cum debutează anemia – simptomele pot fi ușor trecute cu vederea

Se spune despre anemie că este boală tăcută, în sensul în care simptomele acestei afecțiuni pot fi puse adesea în seama unor situații care să nu îngrijoreze. Spre exemplu, pacientul anemic este adesea obosit. Desigur că, simptomele și semnele de anemie pot varia în funcție de cât de severă este afecțiunea. Poate fi vorba despre:

  • Oboseală;
  • Stare de slăbiciune;
  • Piele palidă sau gălbuie;
  • Bătăi neregulate ale inimii;
  • Dureri în piept;
  • Amețeli;
  • Mâini și picioare reci;
  • Dureri de cap;
  • Dificultăți de respirație.

Desigur că oboseala poate avea multiple cauze, însă pe termen lung poate lăsa semne asupra organismului. Evident că un diagnostic clar vă ajută, de aceea trebuie să efectuați un consult la medicul hematolog.

Știați că…

Sunt diferite tipuri de anemie, cu diferite cauze?

  • Deficit de fier

Este una din situațiile mai des întâlnite, apare adesea în cazul femeilor însărcinate. Alte cauze pot fi: o sângerare, fie menstruația abundentă, fie un ulcer gastric hemoragic.

  • Deficit de vitamine

De la B12 la acid folic, organismul are nevoie de resurse pentru a putea produce suficiente globule roșii sănătoase. În funcție de dieta pacientului și de nutrienții de care duce lipsă, ar putea exista diverse explicații ale scăderii producției de globule roșii.

Există și cazul celor care, deși consumă suplimente sau alimente cu un conținut generos de B12, nu absorb această vitamină. Aici vorbim despre anemia pernicioasă.

  • Inflamații

Bolile grave, cronice precum cancerul, artrita reumatoidă, bolile de rinichi, boala Crohn pot afecta producția de globule roșii. Un caz grav este al anemiilor aplastice, cauzate de infecții sau medicamente, boli autoimune sau expunerea la substanțe chimice toxice.

  • Boli ale măduvei osoase

Leucemia și mielofibroza pot fi de asemenea cauze ale unei anemii. Spre exemplu, în anemia hemolitică, celulele roșii din sânge sunt distruse mai repede decât pot fi înlocuite.

Nu în cele din urmă amintim despre afecțiuni moștenite, dar grave, precum anemia hemolitică.

Pentru a putea trata eficient situația, aveți nevoie de consult medical de specialitate. Vă puteți program unul la clinica noastră, online.

Articole asemănătoare

septembrie 18, 2024

Toamna înseamnă și mai multe provocări, pentru cei care suferă de alergii. Simptomele specifice pot fi cauzatoare de disconfort. Scad calitatea vieții, încât, uneori, ne împiedică să ne desfășurăm activitățile

august 27, 2024

E vară, e cald. Faci totul ca să scapi de căldură! Așa că, te duci la piscină și te pricopsești, fără să știi, cu o otită care nu-ți dă pace.

august 23, 2024

Infecțiile sunt ceva obișnuit. Știai că o infecție poate fi preluată de acasă sau din comunitate? Și că poate fi dată către ceilalți la fel de simplu? Ea este cauzată

Programeaza-te
Online

SUCEAVA

Adresa: Ipotești, str. Ștefan cel Mare nr. 1079

Program
L-V: 8:00-20:00
S: 9:00-19:00

RĂDĂUȚI

Adresa: Str Iacob Zadik, nr 2d, Rădăuți

Program
L-V: 9:00-17:00