Centrul de permanență
medicină de familie

Clinica Hereditas Suceava. Fericirea vine din interior.

Centrul  de permanență  funcționează în afara programului normal de lucru al cabinetelor medicale individuale,

care sunt deservite de medicii de familie și care asigură continuitatea asistenței medicale primare.

În cadrul Centrului de permanență, se tratează urgențele ușoare

Menționăm că în cadrul  Centrului  de permanență, se tratează urgențele ușoare, pentru a elibera fluxul urgențelor grave, care se tratează în cadrul unităților speciale de primiri urgențe. Vă prezentăm câteva situații în care vă puteți prezenta la un Centrul de permanență, și puteți astfel evita aglomerația din cadrul unităților „UPU”.

Dacă pacientul are febră sau amețeli, dar nu dă semne de slăbiciune, acesta se poate prezenta la un Centru de permanență pentru diagnostic. De asemenea, în cazul unor arsuri electrice cu electricitate casnică  sau a unor arsuri minore (dacă pacientul nu e cardiac), acesta poate veni la un astfel de centru.

În cazul mușcăturilor de animale, cu leziune tegumentară, a unor înțepături de insecte cu reacție locală puternică, dar fără recție generală, sau a unor înțepături care nu au simptome generale peste o oră, vă puțeți prezenta la Centrul de permanență Clinica Hereditas. În cazul copiilor dacă aceștia au înghițit o doză toxică de substanțe periculoase, sau derivate petroliere, dar fără alte criterii de urgență, aceștia pot fi aduși la un Centru de permanență.

Medicul de gardă din cadrul Centrului de permanență, vă poate ajuta și atunci când acuzați dureri toracice la mișcările respiratorii sau simțiți că se pierd bătăile inimii(artimie cardiacă). De asemenea, aceștia, pot administra tratament medicamentos, pe cale orală sau injectabilă.

Consultațiile în cadrul centrului de permanență CLINICA HEREDITAS sunt gratuite, atât pentru persoanele asigurate C.A.S, cât și pentru cele neasigurate, programul de funcționare al centrului fiind în intervalul orar 15:00 – 08:00, în zilele lucrătoare și 24 din 24 de ore în zilele de weekend și zilele libere declarate de Guvernul României.