Vaccinarea


Clinica  HEREDITAS promoveaza si sustine vaccinarea. Vaccinarea previne anual 2,5 milioane decese pe plan mondial și reduce costurile tratamentului specific de boală. Prin blocarea răspândirii bolilor, copiii vaccinați sunt ca „un scut” pentru cei din jurul lor: frați prea mici pentru a fi vaccinați, colegi de clasă cu condiții speciale de sănătate și vârstnici.  Este cea mai bună cale să vă protejați și să-i protejați și pe ceilalți de boală, indiferent de vârstă.

Vaccinarea este permisă în timpul sarcinii? Vaccinurile vă protejează organismul contra bolilor periculoase, însă unele dintre vaccinuri sunt contraindicate în sarcină. Pentru informații suplimentare, consultați medicul de familie.

Sustinem programul national de vaccinare. Activitățile se realizează:

• la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) și prin structurile de specialitate de la nivel regional (CRSP); www.cnscbt.ro/index.php/calendarulnational-de-vaccinare

• la nivelul serviciilor/birourilor de supraveghere și control al bolilor transmisibile din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) județene;

• de către furnizorii de servicii medicale de la nivelul maternităților, din sistemul public şi privat;

• de către furnizorii de servicii medicale de la nivelul asistenței medicale primare, în cabinetele medicilor de familie.

Obiective in privinta vaccinarii:

-Reducerea mortalitatii și morbiditatii prin bolile prevenibile prin vaccinare pentru toată lumea, pe tot parcursul vieții.

-Creștere accesului echitabil și utilizarea vaccinurilor existente și a celor noi.

-Asigurarea sănătatii și bunăstarii tuturor prin consolidarea vaccinării în cadrul asistenței medicale primare și contribuirea la acoperirea universală a sănătății și la dezvoltarea durabilă.

De vaccinare, beneficiază indivizii, comunitățile, țările și lumea întreagă. Este o investiție în viitor, în trei moduri:

▪ Salvează vieți și protejează sănătatea populațiilor

 ▪ Îmbunătățește productivitatea și reziliența țărilor

 ▪ Creează o lume mai sigură, mai sănătoasă și mai prosperă.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *