Consumul de alcool


Consumul de alcool este un factor cauzal pentru mai mult de 200 de boli, leziuni și alte probleme de sănătate, cum ar fi: tulburari mentale si de comportament, leziuni si accidente involuntare, violent, dependenta, intoxicatie cu alcool, afecteaza sanatatea reproducerii. De asemenea, consumul pe termen lung duce la boli cronice (HTA, AVC, patologii de tub digestiv), cancere, probleme de invatare si de memorie, de sanatate mintala si probleme sociale.

Consumul de bauturi alcoolice este strans legata de violenta, inclusive de violenta domestica. Barbatii comit cea mai mare parte a violentei impotriva femeilor. De asemenea, consumul excesiv de alcool poate duce la cresterea riscului de suicidere, deci este foarte importanta reducerea consumului de alcool pana la abstinenta.

Clinica Hereditas impreuna cu Ministerul Sanatatii promoveaza reducerea consumului de alcool. Pe site-ul Ministerului Sanatatii exista un chestionar Audit, care reprezinta cel mai bun instrument de evaluare a consumului de alcool pentru persoanele cu varsta de peste 18 ani. Acesta va ajuta sa identificati, inca din fazele de inceput consumul ridicat de alcool, inainte de a ajunge la un consum nociv sau extrem de nociv si daca exista dependent, veti fi avizati sa puteti lua masurile necesare.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *