Când este timpul să programați o vizită la urolog? Simptome alarmante

urologie Suceava

Preveniți și nu veți fi nevoiți să tratați! Dacă am respecta acest sfat, am reduce considerabil incidența cazurilor de boală, chiar și din sfera urologică. Statistic vorbind, atât bărbații, cât și femeile au cel puțin un episod de infecție urinară de-a lungul vieții. De ce se întâmplă asta și cum puteți preveni, aflați din rândurile ce urmează.

Care sunt simptomele alarmante care vă trimit la medic

  • Dureri la urinat, urinat mai des.
  • Dureri lombare – în zona rinichilor sau în zona abdomenului inferior.
  • Pierderi de urină.
  • Urină tulbure.
  • Dificultăți de eliminare a urinei.
  • Usturime.
  • Orice modificare vizibilă de culoare, claritate sau miros a urinei.

De asemenea, nu sunt de ignorat nici disfuncțiile erectile.

Din nefericire, pacienții așteaptă să aibă simptome pentru a-și face o programare la un consult. Printre simptomele care ar trebui să vă alarmeze și să vă determine să mergeți la urologie Suceava se numără:

La ce să vă așteptați când veți face consultul urologic?

În funcție de simptomele cu care pacientul se prezintă la medic consultul va cuprinde anamneza și examenul fizic și o evaluare renală.

În funcție de particularitățile fiecărui caz și de suspiciunile ce se ridică, vor fi recomandate diverse investigații, teste de laborator sau imagistice, pentru a confirma un diagnostic. De aici și până la prescrierea unui tratament corect mai este un singur pas.

Infecțiile urinare, unele dintre cele mai comune afecțiuni urologice – care sunt complicațiile?

Știați că infecțiile urinare sunt a doua frecventă cauză de infecție în organism? Cauza poate fi una bacteriană ce poate afecta rinichi, uretra, vezica. De asemenea, statisticile ne arată că femeile sunt mai predispuse la dezvoltarea acestei probleme față de bărbați.

Deși nu este o afecțiune gravă, poate avea complicații dacă nu este tratată corect sau complet.  Bărbații pot prezenta prostatită, iar la femei este vorba despre cistită. Însă, mai poate exista pielonefrită, o infecție localizată la rinichi, afecțiune mai rar întâlnită la femei, mai des la bărbați, dar și la copii – incidența mai mare la cei de sub un an.

Complicațiile acesteia sunt mai multe mai ales în cazul copiilor, vârstnicilor și a femeilor însărcinate. Rinichii pot fi afectați prin formarea pietrelor, un fenomen dureros pentru pacient și mai ales cu risc, dacă dimensiunea acestora poate duce la blocaj. Acestea presupun ulterior dezvoltarea unor afecțiuni cronice.

Fără să ezitați, programați un consult la urolog. Chiar dacă ați trecut printr-un episod de durere, de infecție urinară, ar fi bine să înțelegeți fenomenul formării pietrelor la rinichi sau a infecțiilor recurente. Programați-vă simplu și rapid, urologii din echipa Hereditas sunt gata să vă ajute.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *