Recuperarea medicală – un pas esențial către sănătate și calitatea vieții

Recuperare medicala Suceava

Nu degeaba se spune că sănătatea este de preț. Din momentul în care aveți o afecțiune, un accident, chiar dacă ați trecut prin tratamentul standard, uneori vindecarea nu este totală. Aveți nevoie de recuperare medicală.

Vă doriți să redeveniți plini de viață și energie și să vă recăpătați mobilitatea? Să aveți o stare fizică și psihică îmbunătățită? Practic vorbim despre calitatea vieții aici. Așadar atunci când se impune să solicitați servicii de recuperare medicala Suceava la clinica Hereditas vă veți găsi răspunsul.

La ce tipuri de afecțiuni este recomandată recuperarea medicală

Vorbim despre pacienții de orice vârstă care pot avea dizabilități sau comorbidități, accidente și/sau afecțiuni ce impun eforturi medicale pe termen lung. Este vorba de cei care au limitări în activitățile zilnice și în cazul cărora timpul trece în defavoarea condițiilor lor medicale. Asta pentru că nu se vindecă de la sine.

Poate fi vorba despre:

  • Afecțiuni degenerative precum spondiloză, coxartroză, gonartroză.
  • Afecțiuni inflamatorii precum spondilitele, poliartritele sau cazul celor care au sechele  post-reumatism articular.
  • Stări posttraumatice sau condiții postoperatorii.
  • Cei diagnosticați cu afecțiuni ale sistemului nervos periferic sau central – pareze, scleroze, hernii de disc etc.

Lista poate continua cu cei care au avut accidente sau traume și după operație sau intervenție ortopedică au nevoie de asemenea de recuperare medicala.

Fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic

Sunt unele dintre cele mai comune abordări medicale pentru recuperare. În timp ce fizioterapia are în vedere recuperarea funcției locomotorii, în cazul kinetoterapiei vorbim despre proceduri menite să restabilească funcții diverse, controlul, echilibrul, forța musculară.

Fizioterapia este indicată: după intervenții la șold, genunchi, accident vascular, pentru fracturi sau entorse, postchirurgical după intervenții cardiace, pentru cei cu dureri de spate, dureri cronice sau chiar și în cazul copiilor – spre exemplu cei diagnosticați cu probleme de dezvoltare motorie întârziată.

Kinetoterapia poate fi indicată în cazuri precum: recuperare după leziuni de tip fracturi sau entorse, luxații sau leziuni de ligamente. Pentru cei cu artrită, osteoporoză, inflamații la nivelul coloanei, pentru cei cu dureri cronice.

Sunt câteva exemple de cazuri. Ce trebuie să știți este că numai medicul specialist poate prescrie această abordare – precum și frecvența ședințelor specifice. Orice program de fizioterapie și kinetoterapie este personalizat în funcție de condiția pacientului.

La clinica Hereditas vă puteți bucura de băi și hidromasaj, precum și de saună

Toate acestea sunt terapii ușor de integrat în viața voastră, dar și de tolerat. Implică și un grad de relaxare, care de altfel contribuie la eficiența tratamentelor. Sunt multiple beneficii ale acestora, de la detoxifiere la stimularea circulație, de la reducerea inflamației la ameliorarea durerilor.

Dacă vi s-au recomandat bai, hidromasaj sau sauna puteți programa un program terapeutic de acest gen la clinica Hereditas.


Camera hiperbară

Dacă vorbim despre recuperare medicală în zilele noastre sunt tehnici moderne și echipamente de asemenea care pot contribui semnificativ la obținerea rezultatelor scontate. De la Hereditas ne face plăcere să vă prezentăm camera hiperbara. Sunt recomandate ședințe la camera hiperbară și pentru prevenție, tratare, dar și recuperare medicală. Terapia cu oxigen hiperbar este optimă atât în cazul afecțiunilor acute, cât și a celor cronice. Întrebați medicul dacă vă poate fi prescris acest tip de tratament și programați-vă la clinica Hereditas.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *