Vă confruntați cu alergiile? Iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru un tratament adecvat

Alergologie Suceava

Odată cu apariția sezonului cald, au apărut și alergiile care de multe ori nu ne lasă să ne bucurăm așa cum am vrea de vremea plăcută de afară. De cele mai multe ori oamenii nici nu-și dau seama de faptul că sunt alergici la anumiți factori ce țin de mediul înconjurător. Lăcrimarea și roșeața ochilor, uneori strănutul și prezența constantă a durerilor în gât sunt printre cele mai comune simptome care prezic o alergie.

Părul de pisică, polenul sau praful sunt doar câțiva dintre factorii cei mai cunoscuți care duc la apariția alergiilor. Dacă există suspiciunea că dumneavoastră sau un membru al familiei are  o alergie, atunci ar trebui să consultați imediat un medic specialist.

Am pregătit pentru dumneavoastră un material cu pașii pe care trebuie să-i urmați dacă aveți suspiciunea că sunteți predispus la o alergie.

Etapele care ar trebui parcurse dacă suspectați că aveți o alergie

În primul rând este indicat să consultați un medic alergolog. Este important să discutați cu acesta simptomele apărute. Descrieți manifestările specifice, momentele în care acestea apar, frecvența, intensitatea și durata lor. Menționați totodată și orice factor declanșator pe care i-ați observat odată cu apariția simptomelor. Indiferent dacă este vorba despre substanțe chimice, polen sau animale de companie, acestea trebuie precizate neapărat medicului specialist.

În a doua fază a consultului intră testele cutanate. În funcție de simptomele și de istoricul pacientului, medicul poate recomanda efectuarea acestor teste. Ele implică aplicarea pe piele a unor extracte alergenice mici, urmând apoi monitorizarea reacției pielii. Dacă apare o reacție, acest lucru poate indica faptul că sunteți alergic la substanța respectivă. Aceste teste se fac rapid și de cele mai multe ori sub atenția medicului.

Dacă este cazul, medicul poate solicita și teste de sânge pentru a măsura nivelul de anticorpi specifici alergenului în sânge. Aceste teste, cum ar fi testele RAST sau testele imunologice specifice pot ajuta la identificarea alergiilor alimentare, a alergiilor la înțepături de insecte sau a altor alergii specifice.

Clinica noastră vă ajută să țineți sub control rinita alergică

Un medic alergolog poate evalua mai în detaliu simptomele și istoricul medical, poate efectua teste suplimentare și poate oferi un diagnostic și un plan de tratament adecvat pentru cei care se confruntă cu alergiile de sezon, și nu numai. În cadrul clinicii noastre găsești specializarea alergologie Suceava unde medicii specializați și personalul vă vor ajuta întotdeauna să țineți sub control simptomele aferente.

Alegeți să consultați un medic alergolog și să urmați schema de tratament prescrisă pentru a putea reduce din aceste simptome comune care nu vă lasă să vă bucurați de cele mai multe ori de o ieșire în natură. Nu ignorați simptomele și nici nu este recomandat să le tratați cu superficialitate. Alegeți întotdeauna să vorbiți cu un medic și nu lăsați ca situația să se agraveze.

Vă așteptăm în cadrul clinicii noastre pentru o discuție cu un medic specialist. Programați-vă online la o consultație pe site-ul nostru clinica-hereditas.ro și vorbiți cu medicul alergolog pentru un tratament adecvat.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *