Tulburările digestive și alte simptome care fac urgentă vizita la gastroenterolog

gastroenterologie Suceava

Prevenția înainte de toate! Până când să aveți simptome supărătoare și semnale de alarmă care indică anumite afecțiuni, vă recomandăm să faceți un consult de rutină. O ecografie poate fi momentul în care descoperiți pietre la rinichi, la fiere sau alte afecțiuni. Abordarea medicală propusă va preîntâmpina complicațiile.

Programați un consult la gastroenterologie Suceava în cadrul clinicii noastre. Puteți face asta online sau telefonic. Veți considera necesar acest demers în cazul în care suspectați că aveți o afecțiune a sistemului digestiv, tulburări gastrointestinale, afecțiuni hepatice, colecistite sau afecțiuni pancreatice. Cu atât mai mult cu cât aveți istoric în familie în privința bolilor digestive, ar trebui să optați pentru consult preventiv, de rutină. De asemenea, cei care au boli hepatice, confirmate, boală celiacă, noduli hepatici sau alte boli cronice – pancreatită spre exemplu – necesită consult periodic, la intervale de 3 sau 6 luni sau conform indicațiilor oferite de medicul curant.

Simptome supărătoare care urgentează vizita la gastroenterolog:

  • Tulburări ale tranzitului intestinal

Fie că vorbim de constipație sau de diaree ori de alternanța acestora, orice modificare a tranzitului intestinal nu trebuie să treacă neobservată. Din păcate, în ultimii ani se observă o tendință în creștere a numărului de boli digestive cauzate de stres cronic, la orice vârstă.

Un diagnostic cert îl veți avea numai în urma vizitei la medicul specialist. Vor fi recomandate analize specifice și schimbarea stilului de viață – cel alimentar inclusiv.

Posibile diagnostice: colon iritabil, boli intestinale inflamatorii, afecțiuni ale căilor biliare.

  • Dureri

Severe sau cronice, asociate crampelor abdominale sau nu, durerile de orice fel nu sunt normale. Durerea poate fi și a unor organe, difuză sau care radiază. Practic este greu să distingeți ce anume vă doare, fie că este stomacul sau nu. Pacienții acuză adesea durere de ficat, întrucât știu că în dreapta este ficatul. Medicul specialist va spune că ficatul nu doare, poate doar în cazuri severe. De obicei, durerea resimțită poate fi de la alt organ, de la colon sau una care radiază.

Durerea poate fi un simptom asociat diverselor afecțiuni precum: boală de reflux gastroesofagian, boală celiacă, afecțiuni biliare.

  • Stare de greață

Dacă problema este legată de funcționarea normală a fierii, atunci starea de greață poate fi completată de gustul amar pe care pacientul îl simte adesea. Doare zona dreaptă sub coastă, mai ales după masă și după consumul alimentelor grase.

Lista simptomelor îngrijorătoare nu se oprește aici. Pot fi de asemenea alarmante balonările frecvente, pierderea poftei de mâncare, scăderea bruscă în greutate, senzația de slăbiciune și amețeală, sângerări, scaune diferite – consistentă, frecvență, culoare etc.

  • Vărsături

În mod special în cazul copiilor acest simptom este cu atât mai îngrijorător cu cât poate duce rapid la deshidratare severă. Voma verde poate indica prezența unei infecții intestinale. Aceasta poate fi de cauză virală sau bacteriană.

În general enterocolitele nu sunt afecțiuni grave și se manifestă – atât la adulți, cât și la copii – prin vărsături și greață, scaune moi, crampe și dureri abdominale. Consultați medicul specialist și primiți diagnosticul corect și sigur! Pentru programări puteți accesa pagina oficială clinica-hereditas.ro la secțiunea programări online.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *