Controlul ginecologic – simptome care nu trebuie neglijate

ginecologie Suceava

În viața de zi cu zi există multe subiecte delicate și adesea evitate, iar problemele legate de sănătatea aparatului reproducător al femeilor se numără printre acestea. Cu toate acestea însă, este important să avem grijă de sănătatea noastră ginecologică și să nu ignorăm semnele care ar putea indica o problemă. 

Când e cazul să ne programăm la un control de rutină? Atunci când durerile persistă și poate situația este deja agravată sau este bine să facem un control de rutină o dată la ceva timp, pentru a ne asigura că totul este în regulă? Indicat ar fi să optăm pentru a doua variantă, dar, cu toate acestea, în acest articol am detaliat câteva aspecte care nu trebuie ignorate, atunci când ne referim la sănătatea aparatului reproducător feminin. 

Mersul la ginecolog, o normalitate

În ciuda faptului că multe femei se tem să vorbească despre problemele lor intime, este important ca acestea să nu fie ignorate, ci mai degrabă să fie diagnosticate și tratate la timp. În cazul în care apar simptome neobișnuite ca cele de mai jos este bine să vă programați la ginecologie Suceava.

  1. Sângerare vaginală neobișnuită

Dacă observați o sângerare vaginală neobișnuită, în afara perioadei obișnuite din lună, a menstruației, este important să consultați un medic ginecolog. Sângerarea vaginală poate fi un simptom al multor afecțiuni, cum ar fi fibroamele uterine, polipii, infecții sau chiar cancerul de col uterin.

  1. Durere abdominală sau pelvină

Durerea abdominală, pelvină poate fi un simptom al multor afecțiuni ginecologice, cum ar fi o banală infecție (“răceală) la chisturi ovariene, endometrioză sau chiar cancerul ovarian. În cadrul unui control amănunțit puteți primi răspunsuri la anumite întrebări și tratament corespunzător pentru a putea trata așa cum se cuvine aceste dureri. 

  1. Durere sau disconfort în timpul momentelor intime 

Durerea și disconfortul în timpul contactului sexual pot fi simptome al infecțiilor cu transmitere sexuală, vaginitei sau altor afecțiuni ginecologice. Este important să consultați un medic ginecolog dacă aceste simptome persistă sau se agravează. Poate pe moment nu vă dați seama de gravitatea acestor simptome, dar în timp acestea pot duce la ceva mai grav care nu va face decât să vă afecteze calitatea vieții.

  1. Modificări ale secrețiilor vaginale

Modificările secrețiilor vaginale, cum ar fi mirosul neplăcut, culoarea sau cantitatea, pot fi semne ale infecțiilor vaginale sau ale altor afecțiuni ginecologice. Este important să consultați un medic ginecolog dacă observați prezența acestor simptome. Netratarea lor la timp poate duce la consecințe severe de la infertilitate până la infecții severe. 

  1. Lipsa perioadei menstruale sau un ciclu menstrual neregulat

Care poate fi un semn al dereglărilor hormonale sau al altor probleme de sănătate: chisturi ovariene. 

Pentru consultații de specialitate, vă stăm la dispoziție

Noi la clinica Hereditas vă așteptăm cu personal specializat într-un cadru sigur unde problemele dumneavoastră de sănătate își vor găsi rezolvarea. Contactați-ne în vederea stabilirii unei programări oricând doriți. Medicii vor oferi sfaturi și recomandări în așa fel încât afecțiunile să fie tratate în timp util.

Este important să abordați cu seriozitate orice problemă de sănătate pentru a le putea depăși cu succes. Orice schimbare sau simptom care pare neobișnuit sau care persistă ar trebui să fie examinat de un medic ginecolog. Un diagnostic și tratament precoce pot ajuta la prevenirea complicațiilor și la menținerea sănătății ginecologice în general.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *