Informare prin artă asupra riscurilor cancerului la sân


Clinica Hereditas din Ipotești, cu sprijinul Fundației socio-culturale Victoria și la inițiativa artistei plastice Sabrina Seserman, a lansat, vineri, campania „Privește dincolo de indiferență!”, de informare asupra riscurilor cancerului la sân într-un mod mai puțin obișnuit, și anume prin artă.

Moderatorul evenimentului a fost lectorul universitar dr. Horia Călin Bârleanu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a vorbit despre „tabuurile și interdicțiile paradoxale” care se manifestă atunci când se vorbește despre sâni. Horia Călin Bârleanu a subliniat că prin artă, prin pictură, în cazul de față, tabuurile și interdicțiile pot fi depășite și învinse. Pictorița care a avut inițiativa unei astfel de campanii, Sabrina Seserman, alături de care au venit cu entuziasm Clinica Hereditas și Fundația Victoria, a dezvăluit că a decis să abordeze astfel informarea în privința cancerului de sân după ce mama ei a fost diagnosticată cu această boală în urmă cu câteva luni. „Mi-am dat seama că trebuie să se vorbească mai mult despre prevenție”, a spus pictorița, arătând că astfel vrea să încurajeze femeile să nu mai amâne sau să refuze investigarea sânului.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2022-10-29/Informare-prin-arta-asupra-riscurilor-cancerului-la-san-la-Clinica-Hereditas#ixzz7jPWqScZT

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *