Medicină internă

Medicina internă, „regina specialităților medicale” se ocupă de afecțiunile organelor interne (inimă, plămâni, ficat, tub digestiv, splină, sânge, rinichi, metabolism, articulații, schelet osos). Medicul internist este cel care, odată ce descoperă o afecțiune mai deosebită, trimite pacientul pentru investigații la un alt specialist care se ocupă de o parte mai restrânsă a patologiei medicale, respectiv la medicul cardiolog, pneumolog, nefrolog.

Pacienții suferă de mai multe afecțiuni, iar medicul internist ar trebui să fie următorul medic, după cel de familie, care să vadă bolnavul și să decidă care va fi următorul pas în urmărirea lui. Astfel se evită  excesul de consultări medicale care pot să nu fie necesare.

Medicina internă modernă înseamnă obligatoriu completarea examenului clinic cu o ecografie generală, pentru că există afecțiuni care sunt depistate numai ecografic.

În clinica noastră există conceptul de examen clinic-ecografic. De ce să alegeți o astfel de examinare ?
Pentru că economisiți timp și bani, iar diagnosticul va fi mai corect, mai complet şi mai rapid.
Organismul este un tot unitar, iar suferinţa unui organ poate avea răsunet clinic diferit, astfel încât nu întotdeauna examinând clinic şi ecografic un segment descoperim şi boala. În plus, un pacient are adesea mai multe boli, unele fără manifestări zgomotoase, dar depistabile adesea la examenul ecografic. Este de mare ajutor clinicianului obţinerea a cât mai multe informaţii prin examen clinico-ecografic, pentru un diagnostic corect și deci pentru un tratament adecvat.

Echipa medicală

DR. Paula PANAIT– medic primar medicină internă
Contactează-ne

Ne bucurăm că ați preferat să ne contactați.

Vă rugăm să completați formularul nostru scurt și unul dintre membrii echipei noastre vă va contacta înapoi.

Nume

E-mail

Subiect

Mesaj

X
Contactează-ne!